construccio2.png | Wiki | | Autoria i Copyright

Wiki


He seguit el procés per a registrar-me i he rebut un missatge dient que ara ja sóc usuari de Wikispaces. Això vol dir que ja sóc col·laborador de EduWikiLab?
No. Després de rebre el missatge de Wikispaces en rebràs un altre que et confirma com a col·laborador d'EduWikiLab.

He completat una pràctica, i ja la dono per bona. Puc treure-li la imatge de "en construcció"?
Encara no. Cal que tres usuaris diferents doneu per bona una pràctica per a treure la imatge i etiqueta "en construcció". Pots demanar a dos altres usuaris que la revisin i hi deixi un comentari favorable, o diguin què hi falta. Amb tres comentaris favorables, ja es pot treure la imatge, i també l'etiqueta. Per a orientar-vos, teniu a la vostra disposició els criteris de validació.

Es pot editar una pràctica encara que no consti com a "en construcció"?
Sí. Totes les pràctiques són sempre millorables, tant les que estan "en construcció" com les altres.

Autoria i Copyright


Sóc autor de les meves contribucions?
Sí. Però passen a formar part d'una obra col·lectiva (l'EduWikiLab). Contribuïr al Wiki implica acceptar que els continguts es publiquen sota la llicència copyleft que s'especifica als drets i llicències.

Puc fer obres derivades (llocs web, articles, llibres) a partir dels materials d'aquest espai?
Sí, sempre que respectis la política de drets i llicències. En qualsevol cas, és bona idea consultar als autors de cada material que vulguis usar si volen participar-hi (apareixen a l'historial de cada article).

Puc copiar/enganxar els continguts d'un llibre o una web a EduWikiLab?
Depèn. En principi no, a menys que tu en siguis l'autor/propietari o que els continguts tinguin una llicència copyleft equivalent a la que s'especifica a drets i llicències. En tot cas, pots redactar o adaptar a la teva manera les pràctiques que trobis d'interès, i referenciar-ne la font a l'apartat de referències de la pràctica.

Les imatges també són copyleft?
No totes. Per agilitzar la creació de materials, EduWikiLab permet utilitzar imatges amb diferents tipus de llicències. Ho trobaràs detallat als drets i llicències i al peu de cada imatge hi trobaràs la referència.

Puc afegir preguntes en aquest espai de preguntes?
Millor que no. Si tens altres dubtes, consulta'ls a la Zona de Debat. Si una pregunta es repeteix sovint, l'afegirem entre tots en aquest espai.Referències


Per a redactar aquestes FAQ, s'han pres de referència les FAQ de Experimenta Wiki.